söndag 13 januari 2013

Södertäljerånet v.2


Södertäljerånet

För ungefär en vecka sedan rånade 3 personer en guldsmedsbutik i Södertälje.
Rånarna slog till strax före lunch inne på köpcentret Telgehuset i Södertälje, vilket ligger endast ca: 200m från polishuset. När männen skulle lämna platsen blev de överraskade av de civilt klädda poliserna som anlänt till brottsplatsen.
Rånarna var beväpnade med vad till synes såg ut som AK-47:or, och under eldstriden träffades en av rånarna i huvudet. Rånarna flydde hastigt från brottsplatsen i en bil men kvar låg den 26-årige rånaren som blivit skjuten. Han fördes till Karolinska sjukhuset i en ambulanshelikopter, men avled senare under veckan efter mycket svåra skador. Det framkom senare att 26-åringens vapen bara var en kopia. Totalt misstänks 6 personer vara inblandade i rånet, inklusive den avlidne rånaren. 1, 2, 3, 4

Jag tycker det är dåligt först och främst av rånarna att de satte sig själva i den situationen. Jag tycker även att det är väldigt tragiskt att en av rånarna blev skjuten av polisen till döds. Att rånaren dog var väldigt olyckligt, men jag tycker att det hade varit bättre ifall polisen siktat lägre ner mot hans kropp, som till exempel hans ben, eller mot armarna kanske.




Källor:

1http://hn.se/nyheter/sverige/1.1894234-en-slappt-for-sodertaljeranet
2http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16023040.ab
3http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16053940.ab
4http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16042211.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar