måndag 19 maj 2014

Inför provet

1. När den industriella revolutionen började, runt 1800-talet

2. Asien och Afrikas befolkning kommer att öka p.g.a att de har mer tillgång till sjukvård och livsmedel. Folket blir också äldre och det gör så att barnen också blir det. Förut så skaffade man många barn för att några av de skulle överleva och sedan ta hand om föräldrarna när de blev gamla.

3. För att de tror att det finns bättre ekonomi, sjukvård, utbildning, arbete och de får bättre bistånd. De migrerar p.g.a av att de inte har demokrati i dess land eller att det är krig, dålig miljö, korruption och p.g.a att det inte finns jämställdhet. De flyttar också för att få jobb och bättre möjligheter.

4. De som är utsatta i landet.

5. Vi har kommit på läkemedel och fått nu mycket bättre sjukvård, vilket gör så att vi lever längre och för att det är bättre sjukvård nu så skaffar man inte lika många barn.

6. T.ex. Mocambique. Landet har utvecklats mycket under dessa åren. Från att vara ett av de fattigaste landet så har de utvecklats mycket. Deras sjukvård t.ex. är nu mycket bättre och det gör så att folket i Mozambique lever längre.

7. Jag tror att om befolkningen blir större så kanske resurserna tar slut. Vi kommer behöva mer hus, mer sjukhus och sjuvårdsplatser och allt sådant kostar pengar.

8. Eftersom befolkning kanske planar ut så tror jag inte att man behöver göra något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar