tisdag 9 september 2014

Insändare

Mycket mer idrott i skolan!!

Idrott hjälper med allt! Om du är ledsen, arg eller trött så kan idrotten hjälpa dig med det. Om du är en person som gillar idrott så kanske du märker hur idrotten gör dig mycket gladare och piggare. Har du tänkt någon gång hur det känns efter ett idrottspass? Känns det bra? Mår du inte bättre och känner du dig inte friskare?

Att koncentrera sig i de andra lektionerna kommer inte att bli något problem, för det hjälper idrotten med också!
Att ha två idrottspass om veckan kanske inte gör så mycket skillnad första veckan men man kommer själv märka hur den förändrar dig efter några veckor. Du kommer må mycket bättre och din hälsa kommer att vara på topp! Du kommer sova mycket bättre och kommer att orka vakna för skolan. Många som inte gillar idrott eller tycker att det är slöseri med tid får tycka det, men när ni läser denna insändaren så kommer ni att ångra er och förstå att idrott är sjukt viktigt för oss. Alla är så klart inte likadana, men tänk såhär, för att du ska kunna koncentrera dig och känna dig pigg till t.ex. matte lektionen på eftermiddagen, är regelbundna idrottslektioner något som hjälper dig med det. Skulle det inte kännas mycket roligare att gå på idrottslektionerna om man ser alla de positiva reaktioner och resultat, speciellt om man inte tycker om idrott över huvudtaget?

Människan är uppbyggt på ett sätt där den måste röra på sig för att må bra. Jag tycker själv att man ska ha minst två idrottspass om veckan. Det tycker jag inte är för mycket eller för lite, utan det är perfekt. När man rör på sig så cirkulerar blodet runt om i kroppen, vilket gör att man känner sig piggare och man koncentrerar sig bättre eftersom just blodet cirkulerar bokstavligt talat från topp till tå. Alla har olika åsikter och alla ser saker på olika sätt, men jag hoppas verkligen att de som inte har gillat idrott eller inte tyckt att det är lika viktigt som de andra ämnena, ändrar sin uppfattning för deras egna skull. Jag tycker att idrott ett viktigt ämne i skolan och vi behöver mer idrott i livet. Jag hoppas att du också tycker det efter att du läst detta, om du nu inte redan gör det! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar