söndag 5 maj 2013

Arktis

Det lila landet på kartan är Kanada, den rosa är Island, ljusgula är Sverige och den gula är Ryssland.


a) Lokalt: Det som kan hända är att isen kan smälta, det kan bli oljeutsläpp och gaserna kan vara giftiga och de kan förstöra djurlivet. Om t.ex Ryssland hittar olja, då kommer ju USA också vilja ha, så då kanske kommer att börja kriga med varandra.

Globalt: Oljan använder vi till bensin och för att göra vägar o.s.v. När vi tar upp oljan blir hela världen påverkade. Det bidrar till den globala uppvärmningen och efter att det blir varmare kommer det bli mycket mer översvämningar och det kommer att finnas mer ökenområden. Det bildas mer översvämningar p.g.a att isen smälter.

b) Oljebolagen kan börja bråka om vem som ska ha området med olja. Den kan bli stora konflikter mellan Greenpeace och oljebolagen.

Ursprungsbefolkning 
Om ni hittar olja i Arktis, så kommer ni att släppa ut mer koldioxid. Eftersom fler folk kommer att vilja köpa olja. Om inte oljebolagen slutar sälja olja, kommer vi människor släppa ut mer koldioxid, så om inte de vill att det ska bli mer hetta, svält, översvämningar och mer öken områden tycker jag att de ska sluta. Det ni håller på att göra nu kommer att ge konsekvenser till de nya generationen, om era barn barn o.s.v. Den kan bli oljeutsläpp. Isen kan smälta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar