onsdag 1 maj 2013

Återvinning, metaller och växthuseffekten

Filmen handlade om återvinning, växthuseffekten och andra saker som förändrar jorden. Som ni vet så försvinner aldrig sopor. Atomerna går till en annan sak och bildar något annat. Man kan återvinna eller återanvända saker. Allting går runt hela tiden, ingenting försvinner. Man kan slänga saker på brännbart avfall, icke brännbart avfall och farligt avfall. På brännbart avfall kan man slänga t.ex. böcker, blommor och plastpåsar. På icke brännbart avfall kan man t.ex. slänga keramik, glas och metall tuber. Farligt avfall är väldigt giftiga ämnen, som t.ex. nagellack med starka kemikalier och färg.

Det finns gruvor över hela världen där man tar fram metall. Men metallen försvinner någon gång så då måste vi återvinna den metallen som redan finns.

När vi köper saker från andra länder släpper vi ut mycket avgaser. När vi släpper ut så mycket avgaser så påverkar det växthuseffekten. Det blir för mycket koldioxid i atmosfären. Det gör att det blir varmare på jorden. På vintrarna snöar det inte lika mycket som det gjort förut och på somrarna blir det hett och torrt. Det kommer regna mycket och vädret kommer bara fortsätta förändras mer och mer. Men om vi släpper ut mindre avgaser så kan det hjälpa oss. Vi kan t.ex. istället för flyg kan vi ta tåget, för då minskar vi i.a.f. lite avgaser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar