måndag 31 mars 2014

Vatten- Fördjupning

Varför behöver vi vatten?

Vi behöver vatten till allt. Alla människor, växter och djur lever p.g.a vatten. Små barn består av 75% vatten medan vuxna människor består av 55-65%. Dock så går det inte att dricka allt vatten.

Hur Mycket Av Världens Vatten Går Att Dricka?

Jordens yta är täckt av 71% vatten. Det finns 1200 miljarder miljarder liter vatten och det är ungefär 3% av det vattnet som är drickbart. Det mesta av sötvattnet är dock i fast form så det kan man inte använda som dricksvatten.

De flesta rika länder i Mellanhavet med vattenbrist brukar göra något som kallas för att avsalta saltvatten. När man avsaltar så tar man bort mineralerna i saltvattnet och processen är extremt dyr, det är anledningen till att bara rika länder gör det. Många tycker det är väldigt onödigt och slöseri med pengar men eftersom dom inte kan få tag på rent vatten på något annat sätt så blir det ett måste.

Hanar med ägg och honor med penis

När vi använder p piller så kissar vi ut de senare. P piller klarar sig genom reningen så då får fiskarna i sig de. Fiskarna kan sedan dö eller bli missbildade och det gör så att vi inte kan äta de. Om vi inte får fisk i oss så får vi inte heller de vitaminer och mineraler som vi behöver. Om vi inte får i oss de på det naturliga sättet så måste vi ta konstgjorda vitaminer vilket är väldigt dåligt.


Länkar: http://www.vivab.info/vatten/dricksvatten#.UzKSRK15Mgo
http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/vattenivarlden/tiofragorochsvar/hurmycketavvarldensvattengarattdricka.5.7952d75d13ab5f785b5ac.html
http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/vattenivarlden/tiofragorochsvar/varforbehovervivatten.5.7952d75d13ab5f785b5a3.html
https://www.youtube.com/watch?v=zCheAcpFkL8&feature=youtu.be
http://www.miljoportalen.se/vatten/vattenfoeroreningar/hannar-med-aegg-honor-med-penis
http://fof.se/tidning/2003/1/nedspolade-p-piller-gor-fiskar-tvakonade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar