tisdag 24 september 2013

62 dagar v.38

Innan sommarlovet hade Tom varit på tre begravningar. I början av sommarlovet när Tom och Lassemiss skulle till Piren med sina mopeder för att bada så såg de en död ekorre vid sidan av vägen. Det var då Tom börja tänka på döden. Han blev plötsligt rädd för att dö, för att aldrig finnas mer.
Därefter kom Toms storebrors kompis Joel på besök. Joel var annorlunda, det var bara han som skulle på fotbollsläger. En dag när alla killarna spelade fotboll så frågade plötsligt Joel vad det var för fel med Lassemiss. Det var ingen som svarade på frågan eftersom det var ingen som hade tänkt på det tidigare, ingen kunde svaret. Lassemiss var lite udda, han var inte som de andra killarna.
Efter att Joel hade åkt hem så blev det dåligt väder. Solen kom aldrig fram, utan bara regn. En dag körde Tom, hans storebror, Lassemiss och några andra killer med sina mopeder till Baptisternas tält. En av killarna hade en bensindunk med sig. Efter en stund så springer en av killarna ut på gruset utanför Baptisternas tält och häller ut bensinen format som ett kors. Då kommer en av de andra killarna och kastar en tändsticka så att det börja brinna där. De som var inne i tältet går genast ut och se det brinna, men de tror att det är bara för att gud har hört deras böner.
Tom hör sin storebror säga ''SPRING!!'' och det gör Tom. Tom springer och springer och hamnar sedan på kyrkogården. Där börjar han tänka på sin döda morfar och mormor. Och ungefär där slutade vi läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar