lördag 14 september 2013

President Barack Obama v.36

Barack Obama i Sverige

Idag den 4 september var den amerikanska presidenten Barack Obama på besök i Sverige innan han åker vidare mot Ryssland. Obama landade i Stockholm vid 10 tiden idag och då stängde Stockholmspolisen hela trafiken så att Obama skulle kunna ta sig fram i säkerhet. De var mycket noggranna med säkerheten, så det var bara journalister, poliser och fyra av Sveriges ministrar Göran Hägglund, Annie Lööf, Carl Bildt och Jan Björklund som mötte Obama.
Under de 24 timmarna som presidenten är här är det mycket som han ska hinna med att prata om. Enligt många olika källor ska Obama besöka Raoul Wallenbergs minnesplats tillsammans med satsminister Fredrik Reinfeldt. Wallenberg var en svensk arkitekt som ha räddat nästan 100 000 judar i Ungern under andra världskrigets.

Egna Tankar
Jag tycker att det är bra att Obama och Reinfeldt kommer att prata om hur Sverige styr sitt land för då får Obama många tips om hur han kan göra det bättre i USA. En skillnad mellan Sverige och USA är sjukvården. T.ex. i Sverige kan du få mycket gjort ''gratis'' eftersom skatten täcker kostnaderna men i USA måste du betala själv och det har varit ett stort problem för folket i USA för alla har inte så mycket pengar.
Jag tycker också att det är bra att USAs president Barack Obama har kommit för det betyder att vårt land verkligen betyder något. Nu kommer Obama äntligen se hur Sverige verkligen ser ut. Det är rätt bra att säkerheten är mycket bra här när han kommer för annars skulle det kanske hända någon bombattack eller något annat som kan döda presidenten. Sverige vill ju visa Obama alla dess bästa sidor.

Källor:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar