onsdag 11 september 2013

Geniet Charles Darwin

Charles Darwin växte upp på gården Down, där han hade sin familj och sitt bibliotek. Darwin hade en lycklig barndom tills hans mamma dog. Hans pappa ville att han skulle studera medicin, men det gick dåligt med de medicinska studierna. Istället började Darwin studera naturvetenskap.

1831 fick han möjligheten att följa med på fartyget Beagle för en världsomsegling.
När han kom tillbaka till England så tog han med mycket växter och djur. För det mesta så samlade han många exemplar av fåglar. Darwin märkte att fink arterna skilde sig åt i alla öar. Alla arterna hade samma gener, men olika utseende. Efter sin resa började Darwin tvivla på bibeln.

Han skrev en bok men var rädd att bli kritiserad om han skulle publicera boken ''Om Arternas Uppkomst''. Ingen var beredd på hans teori om det naturliga urvalet.

Han gifte sig med sin kusin. Efter att han gifte sig och fick barn så fortsatte han sina studier i gården Down. Han släppte inte ut sin bok för att han inte var säker och att han trodde att hans familj skulle drabbas. Därefter släppte han ut boken för att hans två barn dog och han förlorade sin tro på gud. Hans teori var för det mesta att arter som inte anpassar sig till sin miljö dör ut. De bäst lämpade överlever(the survival of fitness)

I hela sitt liv har han haft stora problem med sin hälsa. Hans hälsa förvärrades när han upplevde stress. När han dog så blev han begravd i West Minister Abbey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar