lördag 25 januari 2014

Hinduismen

När?  cirka 1500 år f.Kr.
Var? - Indien
Hur? 1700 f.v.t kom ett nytt folk som hette Arier som krigade med de indiska invånarna. Folket, tankarna och kulturerna blandades och då uppstod det en ny religion som fick heta Hinduism.

Man vet inte exakt när religionen uppstod men man tror att det var för cirka 1500 år f.Kr. Allting började i Indien, 1700 f.v.t, då ett nytt folk som hette Arier krigade mot Draviderna som var Indiens invånare. Efter att Arierna vann kriget så blandades folket, tankarna och kulturerna med varann. Det var så den första religionen uppstod. Inom Hinduismen så har de inte bara en gud, utan de har miljontals gudar. Man brukar dock prata om tre huvudgudar och de är Brahma, Vishnu och Shiva.

Vishnu
Brahma är den guden som har skapat världen. Sen så är det ju Shiva som både den som tar liv och den om skapar ett nytt liv. Han kan vara fruktansvärd som dödsgud, men som livets gud kan han vara mild och kärleksfull. När det onda hotar så ingriper Vishnu. Han är den främste guden. Enligt hinduisk tro kan Vishnu uppenbara sig genom att låta sig födas som en människa och leva på jorden för att hjälpa människorna till rätta. Bilden som jag har valt är en bild på Vishnu och alla hans avatarformer. Den tredje åt höger som heter Krishna är den som man talar mest om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar