torsdag 14 februari 2013

Artikel- Växthuseffekten

Vi måste göra något innan det är försent!

Atmosfären får ett tjockare lager av all växthusgas som vi släpper ut. Jorden blir varmare och varmare och om vi börjar göra något kommer det inte sluta så bra. Det finns lösningar, men det ända sättet att ändra på det här är i.a.f att försöka.

Detta problem är viktigt, eftersom det påverkar vårt klimat. Jorden har blivit som ett växthus, det kommer in solstrålar, men det kommer inte ut. Om det fortsätter såhär så kommer temperaturen stiga 2-6°C. Det här problemet har uppstått av all koldioxid vi släppt ut, så nu håller atmosfären på att få ett tjockare lager. Det som händer är att det kommer att bli mycket varmare på jorden. De länder som bor runt ekvatorn kommer att få det varmare än vad de har haft, jorden kommer att få mer ökenområden och många små öar kommer dock försvinna av alla översvämningar som kommer att hända.

Jag har kommit i kontakt med problemet eftersom vi har pratat om det i skolan. Det i mitt hemland Kosova är det redan varmt. Om vi inte gör något åt det här kommer många människor att dö. Det är inte bara människorna i Kosova utan också de i Afrika m.m.

Det som är bra är att det finns lösningar. Det bästa vi nog kan göra är att spara på el, minska användning av fossila bränslen och försöka att inte äta kött, eftersom kött är en tredjedel av alla växthusgaser som vi släpper ut. Vi kan åka buss istället för att köra bil, vi kan cykla, gå och åka tåg.


4 kommentarer:

  1. Bra rubrik! och bra bild för den förklarar mycket när solen kommer in så kan inte strålarna komma ut för att det är för tjokt lager med koldioxid :)

    SvaraRadera
  2. Bra nita! Du delade in styckena riktigt bra! Du skrev även egna idéer på hur vi kunde lösa detta! Ser några stavfel, annars var det en riktigt bra artikel! :)<3

    SvaraRadera