torsdag 7 februari 2013

Sandor/Ida v.5


Just nu är jag på sida 88 och Ida har träffat en kille som heter Lukas. Lukas träffade hon i en klubb som han var på. När Ida kommer hem från skolan så ser hon hennes mammas sovrumsdörr vidöppen. När Ida går in så är ingen i rummet. Hon går ner för trappan och hör ljud från köket. Det var hennes mamma som satt påklädd med en hårsvans vid köksbordet och lyssnade på radion. Framför sig hade hon en enormt stor blombukett som var till Ida. När Sandor var på hem från skolan så hör han springande steg mot sig. När han vänder sig om så var det bara Valle. Valle började prata om att Sandor kanske skulle sluta dansa och börja på fotboll istället, eftersom Valle och de andra tyckte att han var bra och han kunde passa in i deras lag.


Holes
Filmen Holes handlar om en kille som heter Stanley Yelnats den 4:e. Stanley blir anklagad för att ha stulit några skor som en rugbyspelare har skänkt till ett barnhem. Stanley hade ingen advokat så han blir anklagad för stöld, ändå om han var oskyldig. Han blir skickat till ett öken ställe där han får gräva hål hela dagen som straff. Där finns det många killar i Stanleys ålder. Stanley blir lite mobbad i början, för att han skickar brev till sin mamma och för att han är ny. Efter att han pratar och umgås mer med killarna så börjar de bli bättre vänner.
Tillslut träffar han Zero, den enda killen som Stanley kan prata med om sin familj utan att bli mobbad för det. Zero och Stanley gör ett avtal om att Stanley hjälper Zero med att skriva, eftersom Zero inte kan och Zero hjälper Stanley att gräva hål. Efter ett tag rymmer först Zero ut till öknen och därefter rymmer Stanley också. Efter ett litet äventyr i öknen återvänder de till ''fängelset'' och börjar gräva på ett hål som Stanley hade börjat innan han rymde. Där kommer de hitta något som tillhör Stanley och Zeros familj. Om ni vill veta vad de hittar i slutet så kan ni kolla på den. Ni kommer inte bli missnöjda. :)


Koppling
Jag tycker att det finns en liten koppling mellan Sandor och Stanley. Både Stanley och Sandor är ju mobbade i början, men efter att mobbarna börjar umgås mer med de så börjar mobbarna gilla de. Jag tror verkligen att Sandor kommer att få det lika bra som Stanley tillslut. Jag tror att han kommer att hitta en riktig vän som han verkligen kan lita på och säga allt till honom, ungefär som Stanley och Zero.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar