lördag 23 februari 2013

Nordkoreas provsprängning av kärnvapen

Den 13/2- 2013 gav den nye nordkoreanske ledaren Kim Jong Un ett klartecken till 3:e kärnvapenprovet. Många länder är mycket oroliga för att Nordkorea ska lyckas göra nya kärnvapen och Nordkoreas ledare har hotat att anfalla flera länder. Människorna i Sydkorea är nog mest oroliga, eftersom Nordkorea och Sydkorea är fientliga grannländer och har varit i krig. FN har gjort ett krismöte och har därefter förbjudit Nordkorea att göra flera kärnvapenprover, men Nordkoreas ledare struntar i vad FN säger.

Jag tycker att det är dåligt av Nordkoreas ledare att fortsätta att tillverka fler kärnvapen, även om FN har förbjudit honom för att göra det. FN borde försöka än en gång att förbjuda de att tillverka fler kärnvapen. Jag tycker att de ska ta bort Kim Jong Un, eftersom han bara vill ha krig. Kanske de borde välja ut en annan ledare som inte vill kriga längre och inte vill göra mer kärnvapen, eftersom det är mycket farligt. 

Länkar:
http://www.8sidor.se/utrikes/2013/02/nordkorea-testade-nya-karnvapenhttp://hn.se/asikter/ledare/1.1942506-provokation-av-nordkorea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar