söndag 3 februari 2013

Köttskatt v.4

Det har pratats om att jordbruksverket har diskuterat om en extra skatt på kött p.g.a klimatskäl, men det är inget som jordbruksverket haft planer att ge förslag på.
Det handlas mer och mer kött, inte bara i Sverige utan även i Europa och runt om hela världen, enligt jordbruksverkets rapport. I rapporten slås det också fast att köttkonsumtionen måste minska i västvärlden, alltså i bl.a Europa och Nordamerika, eftersom man vill minska på växthusgaser från livsmedelsproduktion. Eskil Erlandsson, jordbruksminister i Sverige, anser att det finns flera skäl till att inte införa en koldioxidskatt, så som t.ex. mer smuggling av kött. 

På ett sätt tycker jag att det är bra och på ett annat sätt tycker jag att det är dåligt. Jag tycker att det är bra att det inte finns köttskatt för att det skulle skapa mer smuggling av kött. Men ändå så tycker jag att det är dåligt, eftersom om vi skulle ha köttskatt så skulle priserna troligtvis höjts på köttet, vilket skulle leda till mindre konsumtion av kött och det skulle minska växthusgaserna.
Källor: www.hn.se och www.aftonbladet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar