söndag 3 november 2013

Obama och Rohani i direktkontakt v.40

På över 30 år så har USA och Iran inte pratat med varann, men detta ändrades den 27 september då Barack Obama och Hassan Rohani hade pratat via telefon. Anledningarna till att USA och Iran inte har haft någon kontakt sedan 1979 är för att det var då revolutionen i Iran startade. Iranierna hade även hållit den amerikanska ambassaden som gisslar. Nu är Rohani villig att göra allt för att återförena de två länderna, och USA:s president har inget emot detta.

Eget resonemang

Jag tycker det är rätt bra att USA och Iran har blivit "vänner" igen och kan lösa saker på ett moget sätt. Dock tycker jag att det är dåligt att de har lagt en massa energi på att hata varann på 30 långa år. Sen är det ju självklart inte lätt att lösa en sådan här sak över en natt, utan det tar tid men så som jag tolkar det hela så verkar det inte som om dom försökt göra något åt situationen under dessa 30 år. "Bättre sent än aldrig" säger man ju, så vi får hoppas på att detta leder till något gott ändå. 
Att bli sams kommer självklart ta tid, och med tanke på att USA:s utrikespresident sagt att dom inte litar på Iran fullt ut så förstår man att USA inte riktigt kommit över det som hände än.
Jag tror inte heller att USA vill att Iran ska lägga sig i bråket mellan USA och Syrien, så det kan vara också därför de blir sams nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar