onsdag 12 februari 2014

Hur påverkar rymden oss i det vardagliga livet?

EJ KLAR
Räddningsarbete - Med hjälp av fjärranalyssatelliter så kan vi avläsa förändringar i jordens yta. Man kan t.ex. se jordbävningar, om det är en katastrof så hjälper den oss att välja vilka insatser vi behöver sätta in i ett drabbat område. Den visar också vilken väg som är bäst ta.

Telekommunikation - Under och efter naturkatastrofer och krig är normala kommunikationskanalerna utslagna. Då kan satelliter vara den enda möjligheten att kommunicera med utsatta områden.

Amal- Miljö och klimat - Satelliter hjälper oss att rengöra haven, kolla vad det blir för väder och de gör så att vi får mindre oljeutsläpp.
Jonte F- Prognostisera vädret - Med hjälp av satelliterna så kan vi se hur mycket moln det är och var de befinner sig.
Amal- Navigering - Satelliter visar vilka vägar man ska välja. Hjälper brandkoren, polisen och ambulansen alltså är de som en GPS.
Carro- Hälsa - Satelliter som är uppbyggda som mikrovågor hjälper oss att studera klimatet och ozonförändringar. De används också för att upptäcka cancerceller. Belgiska forskare har kommit på spädbarn pyjamas som minskar fallet av att spädbarn dör. Det finns inbyggda sensorer i pyjamasen för att mäta barnets hjärta och puls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar